Monday, March 10, 2008

Kleine jongens en ruimteschepen

...een onklopbare combinatie. Ik heb al enkele keren geschreven over mijn liefde voor de reeks Storm, maar wat ik u nog niet verteld heb is dat mijn goede vriend Piet, ook al van kindsbeen af een soortgelijke fascinatie heeft voor een sf-reeks, maar dan voor Yoko Tsuno. Ik was dan ook geamuseerd toen mijn lodderig oog de onderstaande berichten las in de nieuwsbrief van de stripspeciaalzaak:
In de uitslag van de top 20 van 2007 behaalde Storm 23: De Navel van de Dubbele God plaats 17. Deel 24, De Bronnen van Marduk, moet dit najaar verschijnen waardoor we vast mogen rekenen op een aanwezigheid in de top 20 van 2008. Belangrijker is natuurlijk dat deel 23 als zoete broodjes verkocht in zowel Nederland als Vlaanderen. Het album werd zelfs herdrukt. En de buitenlandse markt wenkt!
In De Bronnen van Marduk komen we de theocraat van Pandarve (Marduk dus) weer tegen. Het is nog niet duidelijk of het verhaal opnieuw zal voorgepubliceerd worden in het Nederlandse stripmaandblad Myx. Mocht dat wel het geval zijn dan zou dit festijn op zijn vroegst in april van start gaan.
De auteurs zijn uiteraard weer Romano Molenaar (tekenaar), Jorg De Vos (inkleurder) en Martin Lodewijk (scenarist). (zie ook www.storm.nl)
Hiernaast staat een uitgewerkte potloodtekening uit het volgende verhaal van Yoko Tsuno waar Roger Leloup aan werkt. Deze keer vinden we de Japanse schone terug in Schotland waar ze haar vriendin Cecilia bezoekt in haar kasteel. In haar aanwezigheid wordt een vreemde ontdekking gedaan: onder de ruïnes van een abdij rust een mysterieuze vrouw, acht eeuwen geleden gevangengenomen en opgesloten door de monniken. Ze noemden haar "de dienares van Lucifer". Dit zou ook de titel kunnen worden van album 25.

6 comments:

CresceNet said...

Hello. This post is likeable, and your blog is very interesting, congratulations :-). I will add in my blogroll =). If possible gives a last there on my site, it is about the CresceNet, I hope you enjoy. The address is http://www.provedorcrescenet.com . A hug.

Lebbercherrie said...

Go and screw yourself gently with a pitchfork, ya dirty rotten spammer.

Anonymous said...

See Here

Lebbercherrie said...

Fuck that.

Anonymous said...

This comment has been removed because it linked to malicious content. Learn more.

Lebbercherrie said...

Warning! I fucked your momma.