Sunday, March 23, 2008

Aardrijkskunde


Niets zo erg als een leerkracht die te hard probeert erbij te horen. Dat is gewoonweg ook zijn taak niet. Je bent of leerkracht, of leerling. Nooit beide.
En als je bang bent dat de leerlingen je niet cool vinden, heb je gewoonweg niet genoeg maturiteit om voor een klas te staan.
En face it; wie wil er nu echt bijhoren, bij een bende puisterige 14-jarigen? ;-)
Bon, ik ben ooit beide geweest, zowel leerling als leerkracht. En heb steeds een allergie gehad voor mensen die te hard proberen ergens bij te horen.
Heb ooit stage gelopen op een school waar Buffalo's en Nike-petjes de toon aangaven, en waar ik dus met mijn Doc Martens en jeansjasje de bijnaam "Bon Jovi" kreeg. Liever dat dan proberen krampachtig "cool" te zijn. De meest coole mensen zijn die die hun eigen gang gaan. Zelfs al is het John Bon Jovi.

5 comments:

daddy said...

legt de ne keer uit van die buffalo's en dr martens, ik heb da boooit gesnapt

Zimbob said...

True, so true. Een leerkracht die niet boven zijn leerlingen kan staan is geen leerkracht... maar een die er steeds boven staat ook niet. Er is niks mis met een gezonde dosis humor en inlevingsvermogen, zolang je het uiteindelijke doel niet uit ogen verliest.

Ja, Lebbie, een reactieke hadde toch wel verwacht hier, hein? I'd like to think think of myself als een oprecht in de pubers geïnteresseerde teacher... but a teacher nevertheless.
En een fulltime toffe pee die cartoonekens maakt. dat in de eerste plaats.

Pablo said...

Groot gelijk heb je ! Fijne "toon" by the way.

Lebbercherrie said...

Dear daddy, dat is normaal voor u nu dat ge de vijftig al voorbij zijt.
Zimbob, ge zijt een van de beste leerkrachten die ik ooit aan het werk gezien heb, dus geen boter op jouw hoofd.

Gerd said...

"De meest coole mensen zijn die die hun eigen gang gaan." Awel, da's nu eens goe gezegd seh! Gewoon je eigen ding doen, en gewoon geen rekening houden wat anderen daarvan denken. Hé, maar dat betekent wel dat ik ne coole gast ben, einzelgänger dat ik ben!