Monday, March 05, 2007

De Voze Ridder


Mijn goede vriend en collega Sven gaf mij vandaag een Rode Ridder verhaal getiteld "Met Masker en Zwaard". Een mooie reproductie van het origineel uit 1971 op superslecht papier, met taalfouten en al. De Rode Ridder staat sinds kindsbeen af al voor avonden vol leesgenot, maar later zag ik er de totale waanzin en B-film kwaliteiten van in, niet in het minst door de parodie Ridder Bauknecht, door ons aller Jeroom

Het was alras een geschater en gejoel op de werkvloer, want we probeerden allen andere dialogen te verzinnen bij sommige prentjes, en soms was er niet veel verandering nodig. Enfin, ik ging vlijtig aan de slag met Photoshop en produceeerde het volgende plaatje. Ik heb er mij allessinds kostelijk mee geamuseerd. 'k moet er nog steeds om giechelen!


14 comments:

Occy said...

Hmm, je link werkt niet - maar geen nood - ORL Helpdesk to the rescue! - wellicht een spatie te veel, of een aanhalingsteken vergeten typen

het moet er zo uit zien:
< a href="http://www.jeroom.be" >Jeroom< /a >

waarbij je dus de spaties na < en voor de > dient te verwijderen

Ha, alweer een embleem op m'n scoutsuniform erbij!

lebbercherrie said...

I'll check it out!

lebbercherrie said...

Jippieee! het is gelukt!

Zimbob said...

Ah ja, wat ook altijd helpt is
< a href=ik heb kakka gedaan>Jazeker: kakka< /a >

Glad to be there for you with my insane and moronic points of view. By the way, je kunt ook gewoon tijdens het posten i.p.v. add image, add link doen. Als je dan nog een stukje tekst selecteerd zet de link er zich automatisch onder. dat klinkt niet zo xhtml fancy als onzen Occy, maar is zeker zo effectief.

Over je toon: grappige kost. Ook ik kan erg van zo'n persiflages genieten. Wat je zegt over Jeroom daar volg ik je niet in: dat net hij met zijn slechte versies je er de waanzin van deed inzien (deels). Ik ben een Jeroomfan, maar zijn ridder bauknecht vind ik net als tettenman en consoorten eerder 'slappen brol'. Geef mij maar zijn heerlijke fifties kopieën met de wanhopige dames en de stoute mannen met pijp. Verukkelijk.
Ook al gekeken naar Nozzman's fototoons? Lachen!

lebbercherrie said...

Aaaah, ik zal het eens proberen, beste Vinz.

Ja, dat was wat ongelukkig uitgedrukt, die Jeroom, maar wou mijn html-trucje eens uitproberen, en me indekken tegen beschuldigingen van copycat-isme van Jeroom.

Ik kan wel lachen met ridder Bauknecht, maar ik ben dan ook ne flauwe plezanten. ;-)

De Rode Ridder. Altijd lachen. Dikke tetten. Altijd held.

Zimbob said...

als ge het maar weet: Demonia, Galaxia, Vegetarische Pita,... lekker!

Patrick Lefèvre said...

Seg..."Lebbercherise", heb kij niet beter te doen tijdens u werkuuren????

lebbercherrie said...

Ekskuseer, beste Pétrick, dit is allemaal gemaakt buiten de werkuren, he.

Patrick Lefèvre said...

Dan ist koe.

lebbercherrie said...

Wie zijt kij toch, Pétrick? Het intrigeert mij. Zijt kij enen die gisterenavond mijn eten zijt komen opeten, of zijt gij dienen die van mij verschiet als hij van 't twalet komt?

lebbercherrie said...

Mmm, deze persoon die zich Patrick noemt is dus

1. iemand van op mijn werk
2. Nederlandstalig
3. eerst dacht ik dat hij/zij op de wielrenner doelde, maar het is dus op mijn grote chef bedoeld (dus dat bewijst nummer 1) en er niet goed mee overeenkomt
4. iemand die wel een site aan zijn naam kan linken, maar niet zonder fouten te schrijven.

Manu, geef toe jong dat gij het zijt!

Patrick Levèvre said...

De tip zit ien de lienk.

lebbercherrie said...

Ik heb geen idee....and it bugs me!

lebbercherrie said...

Patrick,

Het wordt steeds ingewikkelder.

Eerst gaf je als link http://slachtaval.be/ (sic)

en nadien www.zattevrienden.be

Nu, er zijn er drie die hier werken die zich mogelijk een zattevriend kunnen noemen; M omdat hij altijd op die site zit en S en B omdat ze altijd mee op café gaan. B geeft geen ene fuck om mijn blog dus die is al out, en zowel S als M zweren dat zij niet onder deze nom de plume gaan.

Waarde bezoeker, ik heb er geen benul van wie u bent, en normaal kan ik daar vrede mee vinden, maar het lijkt mij alsof u maar al te graag ontmaskerd zou worden (vandaar de tips). Kan ik nog een tip krijgen, of onthult u nu eindelijk uw ware identiteit? Desnoods buiten deze blog om.

8:56 AM