Thursday, March 08, 2007

Liefde op het eerste gezicht
Toen ik 2 jaar geleden het auto- en motorsalon bezocht was mijn droom om ooit een moto te bezitten al redelijk dood. Mijn eerste grote liefde, de Triumph Speed Triple is veel te krachtig als starter, en let's face it; een kleinejongensdroom. Snelheid en brute kracht te over, maar geen finesse.

Aangezien ik in de hoogte nogal beperkt ben bleven alleen maar retesnelle Aprillia's en Ducati's over. Snel, gevaarlijk, wel mooi, maar not my cup of tea. De ietwat tammere modellen waren dan ook allemaal ongemakkelijk hoog en choppers zijn niet mijn ding. Uit jeugdsentiment liep ik nog eens langs de Triumph stand; misschien om nog eens even de Speed Triple gedag te zeggen, en daar stond hij. Of beter ZIJ. De Thruxton.Op slag verliefd. Die look, gebaseerd op de jaren zestig café-racers, om te sterven. Dat geblokt meetje op de tank, dat gitzwart, dat Triumph-logo! Mijn hart bonsde in mijn keel. De ultieme test; de befaamde: Kan-Wim-met-zijn-kabouterbeentjes-aan-de-grond-test drong zich op.

Ik zat! EN... MIJN ... VOETEN ... STONDEN ... PLAT ... OP ... DE ... GROND! Er jubelde vanalles binnenin mij, het stuur voelde als een pefect verlengde van mijn armen, en ze fluisterde: "Eén ritje, komaan, één ritje, nu, snel!" Ik werd zelfs een beetje hard in mijn broek.

Ik moest mijn geliefde bekennen, ik kon haar niet berijden, noch het geld, noch het rijbewijs is in mijn bezit. Tien minuten lang, zat daar geen volwassen vent op een moto op het autosalon, neen, daar zat een achtjarig joch op een moordmachine te dromen over cruisen langs kusten en touren over highways.

Ze beloofde dat ze op me zal wachten.


Ooit, ooit is ze van mij.Zelfs al zal ze dan oud en versleten zijn, en waarschijnlijk zal ik niet haar eerste minnaar meer zijn, ze zal eindelijk de mijne zijn.

13 comments:

Occy said...

hartverwarmend, zo'n liefdesverhaal!

lebbercherrie said...

Dank je, Occy.

Sommigen zeggen dat het maar een hoopje metaal is, maar voor mij,...Zucht...

Lady Booty said...

Als t maar tussen uw benen zit, he?

Zimbob said...

Nooit gewet Lebber,

het zal wel iets typisch masculiens zijn... koester ook zo'n stille hoop. Maar eerst de steunwieltjes van mijn fiets.

lebbercherrie said...

@ Lady Booty; niet echt. Meestal probeer ik tussen benen te geraken, ik denk dat dat projectie heet ;-)

@ Zimbob; ook nooit geweten dat gij zo'n stille hoop had. Ik dacht dat voor u alles met een motor iets was om van punt A naar punt B te geraken. Enig specifiek model?

Zimbob said...

Dat zal iets Vintage moeten zijn alleszins. Vind ook de Triumphs prachtig... of misschien nen ouwe Kawasaki. de Z 1000... alleen al voor de Z in de naam.

Als ik er maar mee van A naar B geraak :D

Ach... is en blijft maar een droom. Ik waai er zo af.

lebbercherrie said...

We kunnen dan een motobende starten: "Angsthazen MC" :D


Naais choice.

earlier kawa gtr driver said...

't valt weer nie op, nen halven engelsman maar toch terugvallen op japanse techniek. Zeker is zeker, is het niet ?

lebbercherrie said...

Jamaja, ik kies dan voor Engelse techniek, ben ik dan een halve Japanner?

Tegenwoordig zijn die merken toch allemaal van dezelfde concerns, dus wat maakt het uit. Behalve de Italiaanse merken, dat blijft nen héél specialen techniek. Als het werkt is het prachtig, àls het werkt.

Zimbob said...

Zonder ons zouden jullie nu Duits praten.
Nah.

euh...ge hebt gelijk.

earlier kawa gtr driver said...

identiteiten plakken is een vorm van racisme maar op jou past toch geen etiket: ge eet graag iatliaans,chinees,thais,mexicaans en turks (eikes pitta)gedrinkt belgisch bier (al da niet van den aldi)maar iers en uits en mexicaans gaan er ook in.je drinkt graag ierse en schotse wiskey maar wodka en gin gaat er ook in Je rookt graag cubaanse sigaren en wijn mag van overal komen als je er maar zat van wordt. Zimbob heeft zeker een kater want hij heeft lange tenen deze morgen :)

lebbercherrie said...

Schwanz?

Zimbob said...

Dan kende me toch ni goe zenne, wat dat eten betreft: pitta? eikes.. Ierse whisky? doe mij maar Scotch...
Dat van dieje kater... ja, hoe wete gij dat?