Wednesday, January 31, 2007

To Mac or not to Mac


Enkele jongens en meisjes onder jullie zijn er al van op de hoogte, maar Lebbercherrie is zijn pc beu. Nu, het bakske is aan vervanging toe, hoor, daar niet van. Maar ik zou niet alleen een nieuwe willen kopen, maar ook compleet van systeem veranderen. Yup, Lebber wil een Mac. Nu heb ik al zoveel ervaring met Mac's als Moeder Theresa met rimmen (zoek het op), en het is hier dat juliie me kunnen helpen. Ik heb, wegens redenen die ik zelf niet goed kan verklaren, mijn zinnen gezet op de volgende:
1GB memory
250GB hard drive1
8x DL SuperDrive
ATI Radeon X1600 graphics , en dit allemaal met een 20-inch schermpje. Hij zou voornamelijk moeten dienen als huis-, tuin- en keukencomputer (e-mails, internet, MSN-consoorten) maar zou ook krachtig genoeg moeten zijn om Photoshop en misschien ook Illustrator te draaien. Het is nog niet zeker dat er één komt, maar mijn lief vrouwtje is er ook van overtuigd dat de oude aan vervanging toe is. Zij denkt echter dat een laptop plaatsbesparender zal zijn. Mmmh, tot ik er mijn scanner-printer ga aanhangen. Ik pleit dus voor een desktop, en dit ook om de prijzen te drukken. Want eerst komen de verbouwingen, en als er iets overschiet, gaan we er misschien één halen, misschien. Wie helpt mij? Wie heeft ideeën? Wat moet ik zeker binnenhalen, en wat niet?

18 comments:

Kevin said...

zeker geen gewone macbook da's speelgoed :) al kun je er waarschijnlijk photoshop probleemloos op draaien.

minimac ook plaatsbesparend en ni duur ;)

daddy said...

gebt sjansj dada moeder gien weblogs leest

Kevin said...

ik heb een macbook pro jongeheer das meer dan speelgoed ;)

lebbercherrie said...

Mm, merci Kevin, maar ik denk dat mijne pa het tegen mij had. Trouwens, het is mijn eigen geld dat ik ertegen smijt :-)

Occy said...

This is as good as they get... (Small print: Prices may vary from actual price in shops. Once customer owns Mac-computer, customer will not see eye-to-eye with Windows ever EVER again!)

Oh, en wegblijven van de MAC-mini. Het oog wil ook wat ...

lebbercherrie said...

Dear Occy, I'm sorry to inform you but your link is dead. Could you be so kind to resend the info? Muts obliged.

Ta

Zimbob said...

Zal dra reageren Lebber, heb het nu wat te druk met werk en verbouwingen. Zelf al paar dagen niet meer op mijn Mac gekunnen (bouwstof hee)

lebbercherrie said...

Wist wel dat je weer boven water zou komen. Was er gerust in.

lebbercherrie said...

@ Kevin; is zo'n miniMac krachtig genoeg? Dat zou wel straf zijn, zo'n klein bakske.

Occy said...

copy and paste dan maar...

http://store.apple.com/1-800-MY-APPLE/WebObjects/AppleStore?family=iMac, just select the 20 inch-thingy

miniMac wellicht krachtig genoeg,
als je de "duurdere versie" kiest:
http://store.apple.com/1-800-MY-APPLE/WebObjects/AppleStore?family=Macmini
maar veel minder opslagruimte, en je moet je windows scherm en je windowskeyboard aanhouden (dus tziet er niet uit

Pepijn said...

Als je hulp nodig hebt met Apple, aarzel dan niet mij te roepen. Ik werk al zolang ik leef met een Apple, Windows heb ik echter zelden aangeraakt.

Mijn Apple heeft de mogelijkheid om Photoshop, Flash, Dreamweaver, Msn, Mail en safari (internet) tegelijkertijd te openen; dus je moet er niet mee inzitten dat hij misschien zou vastlopen ofzo...
Mac rulez :)

Kevin said...

op school heeft er iemand da en kan er probleemloos finalcut mee draaien, k gebt wsl meer gedult nodig om te renderen, ma als da krachtig genoeg is voor video montage..

lebbercherrie said...

Een deftig scherm kost dan ook rap tussen de tweehonderd en driehonderd euro, dus ik denk dat ik dan misschien beter de Imac 20 inch neem. (2.16 GHz) Isdanegoeie?

Dank je Pepijn, zal het nog wel nodig hebben! ;-)

Zimbob said...

Ben nog steeds "flabbergasted" dat je er over denkt ne Mac te kopen... toch wat expert advise.
Die Comp die ge op het oog hebt is zeker nen hele goeie. Het is wel het eerste model in de nieuwe reeks iMacs, die werken allemaal met de nieuwe duocore chips (of hoe noemde dat). Vandaar dat de kostprijs wat lager is dan de vroegere die 100 procent Mac waren. Ze hebben beiden hun voor- en nadelen. De nieuwe zijn compatibeler... de oudere zijn betrouwbaarder. Misschien ben ik gewoon ne racist en houd ik nu eenmaal meer van échte Macs... woehaha.
Als er al een nadeel is aan de nieuwe iMac is dat het de eerste reeks is. D.w.z. er is nog niet te veel van geweten (i.v.m. probleempjes). Dit is gewoon worst case hoor..
Let er ook op dat, wanneer je hem first hand koopt, het een lege computer is. No programmes dus, en voor Mac is je netwerk voor 'gekraakte' versies al gauw kleiner. (niet dat ik er je van verdenk programmas te kopieren hoor). En ze kopen valt al gauw erg duur uit.
I's just finking out loud, think well before u rush into fings.

lebbercherrie said...

Oh, just uwe comment gevonden. Dusseuh, geen programma's. Ok, ik denk wel dat ik iemand ken die iemand kent.

Zimbob said...

Is maar kwestie van kopieerbaarheid... no is simple senor.

lebbercherrie said...

Oh, wil je nu zeggen dat de programma's er op moeten in de winkel, of beter niet? I'm totally confused now.

Stef Flater said...

Je krijgt nog steeds meer programma's bij een Mac dan bij de gemiddelde pc.
Voor vragen en opmerkingen kan je trouwens altijd terecht op dit forum: http://www.intermactivity.be/ - voor het geval je het nog niet kende ;-)