Thursday, November 30, 2006

Cartoons and comics

Vandaag geen cartoon, wegens het begin van een ietwat groter project gisterenavond; namelijk een one-shot van één pagina. Wat is een one-shot? Een one-shot is een verhaal, losstaand van een reeks of personage. Bijvoorbeeld: Rosinski tekende (tot voor kort) de goedlopende en af en toe lichtjes fantastische reeks "Thorgal", maar apart daarvan bracht hij ook de strip "De Chninkel" uit, dat niets te maken had met Thorgal, en personage's noch verhaallijn gemeenschappelijk had.

Duuus, een strippeken met een nieuw hoofdpersonage. Niet dat ik al een reeks met een personage heb, maar soit.

Het is een typisch fenomeen dat elke creatieve mens kent: de schuif. In mijn schuif liggen talloze onafgewerkte ideeën, comics, strips, het begin van een raamvertelling van kortverhalen, zelfs het begin van mijn grote science-fiction roman. In die schuif liggen ze eerst voorlopig, tot je er meer tijd voor hebt, of omdat het idee nog niet rijp genoeg is. Dan wordt er prioriteit aan andere projecten gegeven. Nieuwe frisse projecten, terwijl rond de oude ideeën de weeë schimmelgeur van vertrouwdheid begint te hangen. Tot ze zelfs doodbloeden. Sommige worden simpelweg vergeten.

Het gebeurt dan wel eens dat ik op een inspiratieloze avond, de schuif eens opentrek en eens kijk: "Wat kan ik hier nog recycleren?" Dit is echter niet zonder risico. Gêne kan uw deel zijn. "Mijn god, what was I thinking? Was I on drugs? Am I talking out loud? Maybe you could...shove me into the pool?" Maar af en toe vindt u nog een pareltje.

En het is daarom dat ik gisterenavond een grote Steinbach ter hand nam en mijn latteken, en mijn cadrage uittekende. Het is dan steeds opletten dat dat ook niet opnieuw in de schuif belandt. Vandaar dat ik het hier post. Nu ben ik verplicht om eraan door te werken, aangezien jullie me nu steeds de oren van mijn kop gaan zagen: "Is het nog niet af, is het nog niet af?"

Dus als alles goed gaat zal ik binnen afzienbare tijd een semi-autobiografische one-shot van één pagina strooksgewijs publiceren op mijn blog.

Wordt vervolgd.

Hopelijk.

4 comments:

Kathleen said...

Weer niks anders te doen zeker op het werk,ik ben hier een uurtje geleden aan begonnen en nu pas kan ik eraan verder werken, zelfs thuis is het nog drukker dan in de kbr.Allé schatje ik kijk vol verwachting uit naar je stripje maar ik weet dat het geweldig zal worden.

lebbercherrie said...

dank u liefste schat, ik zal mijn best doen.

sven said...

istnogniea,istnognieaf,istnognieaf,istnognieaf,alleez jung,een betteke rapper hoor

lebbercherrie said...

Neen, het is nog niet af! Nem!