Wednesday, May 07, 2008

Verslag topdag

Deze zaterdag jongstleden was ik dus op post. Van 's ochtends 8u30 tot 17u30 tentoongesteld, getekend en verbroederd met mede-artiesten en ander gevogelte.

Hoe was het weer? Prachtig, maar aangezien we dus in een steegje stonden waar de zon niet in doordrong, berekoud. Terwijl de dagjesmensen in short en t-shirt rondflaneerden bibberde ik uit mijn jas.

De opkomst kon wat beter, maar aangezien dit de eerste keer was dat het georganiseerd werd kan het daaraan liggen.

Al bij al was het een leuke en geslaagde ervaring, doch ik kan niet zeggen dat er contacten gelegd werden die mij direct dichter bij mijn uiteindelijke doel, totale wereldheerschappij, brachten.

De meeste mensen reageerden positief op mijn cartoons, al waren er een paar die geschokt waren. Ach, je kan geen omelet maken zonder eieren te breken. Er was zelfs een kip die, en ik quoteer: "Ach, ik kan minstens even goed tekenen, maar ik loop daar niet mee te koop" zei, waar ik maar niet op gereageerd heb. Niet dat ik niet tegen kritiek kan, en ik ben de eerste om toe te geven dat ik technisch soms tekort schiet, maar met zo'n mensen kan je maar beter niet in discussie gaan.

Rest mij nog Piet te bedanken voor de lift, mijn vader voor de foto's en Tom Houtman voor zijn interesse en feedback.

Volgend jaar opnieuw? You betcha.

13 comments:

Gert and Ellen said...

Wim die niet reageert op zulk een onnozele commentaar? Daar moeten kapotte tanden aan zijn overgehouden.

Toch nog een prangend vraagje over die lift... Kon alles in de fameuze 'Bouge-pas'?

Zimbob said...

Ach, kritiek... Kritiek is inderdaad altijd welkom, mits die terecht is: zowel positief als negatief. Maar zeggen dat je minstens zo goed kan tekenen is al voor een Miro staan en zeggen: 'Dat kan ik ook'.
Toen ik naar Paul McCarthy ging kijken hoorde ik constant zogeheten 'culturelen'zeggen :"is dat nu kunst?"
Mijns insziens een totaal verkeerde manier om naar kunst te kijken. Net als naar tetten kijken en zeggen: "zijn dat tetten?"
Nenk, geniet ervan of niet, maar tetten zijn het echt wel.
Goed dat je er stond, en spijtig dat ik er niet bij kon zijn.
Goed bezig makker.

Lebbercherrie said...

Den "bouge-pas" startte zelfs direct!

"Zijn het tetten?" zou echter perfect mogelijk geweest zijn in mijn kraam, die dag. Glad you like.

Kathleen said...

En msschien uw vrouwtje voor het middagmaal, dat zijn hele grote fouten hé , artiest in spé

Edwin Mijnsbergen said...

Hoi Donkeren Trappist,

Ik kan helemaal niet tekenen en loop daar wel mee te koop :-)

Beter om ze weg te zwijgen, zulke kippen idd!

Lebbercherrie said...

@ kathleen: idd, bedankt voor het middagmaal, maar graag volgende keer hetgeen ik vraag, al was het chocoladegebakje wel lekker.

Hey Edwin, blij dat je je weg naar hier gevonden hebt! Mag ik me nu aan een wekelijkse beoordeling verwachten? (hoophoophoop)

Occy said...

Love da banner! En ach, die totale wereldheerschappij komt later wel.

Lebbercherrie said...

Dank beste Occer. Geïnteresseerd in een ministerpost eens het zover is? Ik zeg maar wat; grootmeester der boeken en bibliotheekwezen?

Occy said...

Klinkt goed: Grootmeester der boeken, bibliotheekwezen en duurzame bbq's - bij alle officiële plechtigheden aan te spreken met "Meneer de Grote GBBdBBQ", zonder stotteren op straffe van excommunicatie en een gloeiende pook... ("Gigi-BoBoBaBaQ-ke" voor de vrienden)

Lebbercherrie said...

Ik hou je eraan!

Sjokkels said...

Jammer, jammer, jammer dat ik er niet bij kon zijn. De reden vertelde ik eerder al... Maar toch, ik had waarschijnlijk wel wat van je kunnen leren. Op het internet doe ik dat uiteraard al, maar persoonlijk is altijd beter... En leuker! ;)

Over de kritiek: Ach, ik ben blij dat je het je niet aantrekt. Heb ooit eens dit gekregen:

This is so fuckin fat neckish , you just drawed the most horific creature i've ever known , and pasted it on the photo whick you probably didn't even make ,if that guy is pepijn , i defenantly don't want to see him in person if he's such a fat neck , he'll probably has made himselve more beatifull on this pic , well at least troopah is a little bit honest!!!

Damn, dat doet pijn, zelf nu na 2 jaar. Er zijn nu eenmaal mensen die gewoon niet weten wat kritiek is. Als je met kritiek de artiest niet kan verder helpen, zwijg dan gewoon of zeg het met wat meer beleefdheid.

Voor de rest: Prachtig dat je er volgend jaar weer bent. Ik zal dan zeker mijn best doen om er ook te zijn.

Edwin Mijnsbergen said...

Je RSS zit sinds een paar weken in mijn Netvibes dus ik kom hier gaarne loeren voortaan!

Lebbercherrie said...

@ Sjokkels: dat is zelfs geen kritiek, dat is kinderachtige vuilspuiterij. In héél slecht engels dan nog wel. Ge zijt waarschijnlijk met een of andere kwiet zijn lief gaan lopen. Niks van aantrekken.

@edwin: yeaaah!