Tuesday, November 20, 2007

Such a small budget, so many comics!

• Konvooi 8: De Menselijke Natuur (Philippe Buchet + Jean David Morvan) > Net nu deel 10 met de nodige luister (een uitgave met dvd) is verschenen in het Frans dicht Arboris wat nauwer het gat met de vertaling van deel 8. In dit deel heeft Nävis het moeilijk. De begrafenis van haar vriend Mackel-loos grijpt haar zwaar aan en het kost haar duidelijk moeite niet in huilen uit te barsten. Vanaf de plechtigheid hult ze ze zich in stilzwijgen, maar iedereen voelt dat ze ergens op zit te broeden. De magister waarschuwt haar geen dingen te doen die tegen de wet ingaan, maar zelfs hij krijgt geen antwoord. Na een korte verdwijning besluit Nävis haar plan kenbaar te maken: zij wil haar eigen ras opzoeken in de hoop dat de daar vreedzaam en zonder dood en verderf zal kunnen leven. Haar vrienden Bobo en Snivel besluiten haar te vergezellen op een reis waarvan de afloop onzeker zal zijn.

• De Heldendaden van Poison Ivy 2: Vliegende Tijgerinnen (Philippe Berthet + Yann) > Verkleed als nonnen maken we in het gezelschap van de WOW-vrouwen (eigenlijk een soort X-Men) een stukje van de Tweede Wereldoorlog in de Pacific mee. Yann lardeert het verhaal met knipoogjes naar de geschiedenis, fillms en andere strips, bijvoorbeeld naar Sonny Tuckson uit Buck Danny. Geestig.

• Sam 9: Dubbel en Dwars (Jan Bosschaert + Marc Legendre) > Wat hebben we hier naar uitgekeken! Sam 8 verscheen in 1999. De jaren daarna werd het idee geopperd om Sam eventueel verder te zetten door een andere tekenaar omdat Jan Bosschaert er sowieso toch geen tijd voor had. Toen kon er nog geëxperimenteerd worden in het ondertussen opgeheven Suske & Wiske weekblad. Dirk Michiels probeerde het verdienstelijk met het kortverhaal Romantiek op het Water. Lees er meer over in dit
interview uit 2005 van Peter D'Herdt met Marc Legendre. Maar niets gaat boven het origineel van Bosschaert. Enn u is het zover. In de garage en het leventje van Sam is er weinig veranderd. Daar komt verandering in met de komst van rallyrijder Rob Haaks, een oude vriend van Sams baas. Hij roept hulp in voor zijn volgende rally en dat klinkt als vroemvroem-muziek in Sams oren. Maar er is een addertje onder het gras in de fraaie gedaante van Annemoon Kwikstaart, Robs co-pilote, blond, volgens het cliché ook dom en een professioneel lingeriemodel. Zij is zowat de levende tegenstelling van Sam. Liever zit zij naast Rob tijdens de race om aan de actie deel te nemen. Komt daarbij dat Annemoon geen band van een stuurwiel kan onderscheiden en niet houdt van modderspatten op haar kledij. Gaandeweg zullen de dames nochtans ontdekken dat ze meer gemeen hebben dan je op het eerste zicht zou denken... Op deel 10 zal je minder lang moeten wachten. In april verschijnt namelijk Aan de Grond waarover je meer kan lezen op deze nieuwspagina.

• Ythaq 3: Het Geluid van de Sterren (Adrien Floch + Christophe Arleston) (HC) > HC-versie in beperkte — en snel uitverkochte! — oplage. De softcovereditie verschijnt binnenkort. Met dit derde deel schiet Uitgeverij L goed op om de achterstand met de Franse edities weg te werken. In juni 2007 verscheen deel 4 in het Frans. Ondertussen leren de ruimteschipbreukelingen de planeet Ythaq steeds beter kennen. Ze constateren dat de Galaxy-Jumper, die eeuwenlang onder een stad is begraven, nog gewoon kan starten. En 't wordt tijd ook, want de markgravin en de wrede, raadselachtige Dhokas heeft het op hen gemunt. Bovendien wordt duidelijk dat er nog meer schipbreukelingen zijn.

En dan vergeet ik er waarschijnlijk nog een paar, en dan zijn er ook nog de tweedehandse strips, en de reeksen die ik nog niet compleet heb... zucht. L'embarras du choix, zekerst?

Bron: de Striepclub

2 comments:

Occy said...

zucht

Lebbercherrie said...

Indeed....