Sunday, August 26, 2007

The Dark Tower Comic

En wat leest mijn lodderig oog nu op de site van de stripspeciaalzaak?"Ook alweer zo lang geleden, in oktober en november 2006, schreven we een eerste keer over de afgeleide verstripping van Stephen Kings The Dark Tower, een cyclus van zeven boeken dat verspreid over vijfentwintig jaar verscheen waarvan het laatste in 2004. De cyclus wordt wel eens bestempeld als zijn magnum opus en gaat over Roland Deschain die in een wereld vol oude techologie en dodelijke nieuwe magie op zoek is naar de Donkere Toren. De comicadaptatie wordt begin 2008 door Uitgeverij L als De Donkere Toren vertaald. De eerste bundeling, De Jonge Jaren van de Scherpschutter, telt 192 pagina's. In deze afgeleide gaat het over de belevenissen van de jonge jaren van Roland waarnaar in de boeken slechts wordt verwezen. Tekenaar van dienst is Jae Lee (WildCATS, Hellschock). Het verhaal is bedacht door King himself in samenwerking met King-kenner Robin Furth. Peter David werkte het uit tot een volwaardig scenario. Zijn carrière omspant nagenoeg twee decennia vol gepubliceerde boeken (een vijftigtal waaronder een deel boeken van Star Trek en Babylon 5), film- en tv-scripts, kortverhalen en comics (onder meer twaalf jaar lang The Incredible Hulk, maar ook voor Wolverine, het futuristische Spider-Man 2099, Captain Marvel,...). De stripversie verschijnt in negen Europese landen in vertaling. Een internetforummer omschreef The Dark Tower als volgt: "Een Clint Eastwood-achtige figuur trekt door een soort van Mad Max/Koning Arthur-wereld op zoek naar de Donkere Toren (zijn heilige graal) en krijgt tijdens zijn queeste hulp van enkelingen die hij wegplukte uit 'onze wereld'. Voor mij bevatte deze reeks onvergetelijke personages. Als je veel tijd hebt en houdt van fantasy en western, dan is dit een aanrader. King geeft in de boeken toe dat hij het idee voor deze reeks kreeg na het zien van The Good, The Bad & The Ugly (de befaamde spaghettiwestern van Sergio Leone met Clint Eastwood als The Good) als jongeman. Vijfendertig jaar later vervolledigde hij zijn magnum opus met verve."

Translation: In a nutshell; Dutch translation of the comic-adaptation of The Dark Tower, called The Young Years of the Gunslinger, by Stephen King is planned for the start of 2008. Artist is Jae Lee, script by Stephen King, Robin Furth and Peter David. Apparantly is already on the market in the USA. Haven't heard about it. Yet. But will check it out if it becomes available here. Must see the art before I'll buy.

7 comments:

Zimbob said...

I'll buy nevertheless!
JEUJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJ!

lebbercherrie said...

Knew you'd be out of yer mind with joy!

Heb net "Drawing of the three" gelezen, maar deel 3 is uitgeleend in de Bib. Volgens mij is er ook iemand anders in Aalst de reeks aan het lezen, en heeft hij/zij exact 1 boek voorsprong, maar leest hij/zij wel een stuk trager dan ik. Damned!

Occy said...

altijd al gedacht dat s.k. beter tot zijn recht komen zou met minder tekst en meer prentjes -
best wel spannend, misschien dat ik op deze manier ook es een Stephen King kom te lezen...

lebbercherrie said...

Als verdediger van al wat comic is, voel ik mij licht gekwetst door de licht neerbuigende toon. Aan de andere kant, hoe meer comics er gelezen worden, hoe beter :-)

Occy said...

was ik reeds bang voor, - maar wat ik eigenlijk zeggen wil is dat s.k. waarschijnlijk beter tot zijn recht komt als iemand anders uittekent wat hij tegen beter weten in schrijven wil - gezien zijn toch al vrij plastische schrijf'stijl' - dus als er in al mijn waan al enige neerbuigendheid zit, dan is die uitsluitend op sk persoonlijk gericht, en in het geheel niet op de 7de kunst, die ik hoog acht, met hoogachting

lebbercherrie said...

Ik nam het ook helemaal niet verkeerd op. Uw hoogachting wordt gedeeld en onderschreven. Met wederkerende hoogachting.

Crazydemon said...

Laat ik jullie dit zeggen: als grote fan van King die alles van hem bezit qua boek en comic (behalve jammer genoeg de Creepshow wegens te weinig issues, te laat beginnen sparen en te duur in aanschaf nu) en de films nu ook allemaal bekan bezit: go read the stuff! En als je kan en je bezit een beetje Engelse kennis, lees't in het Engels. De Marvel comic komt zoveel beter uit dan in het Nederlands!

Btw het nieuwtje voor degene die dit nog niet wisten: er komt nog een reeks van The Dark Tower in Comic-vorm... het verhaal gaat dan verder nadat The Gunslinger Born eindigde! Voorjaar 2008 zou de first issue moeten verschijnen in Engelse versie! Ik wacht al vol spanning!!!