Sunday, September 06, 2009

Fall-out

Op deze blog las ik ooit een verslag over een boek over de gevolgen en wat te doen in geval van een kernoorlog. De exacte link kan ik niet terugvinden, maar het inspireerde mij ter plekke tot deze cartoon. En ziezo.

Ik heb blijkbaar iets met kernenergie, mutaties en postapocalyptische toestanden, blijkt als ik mijn schetsboeken doorblader. Dat komt ervan als je als kind Chernobyl hebt meegemaakt en opgegroeid bent met Mad Max.

Ik herinner mij nog levendig dat mijn ouders mij en mijn zus meenamen voor een dagje pretpark, en toen we 's avonds thuiskwamen het eerste radiobericht over Chernobyl binnenkwam. Plots waren vaders zelfgekweekte groenten potentiële gifbommen, en was de lucht vol straling.

Bang was ik niet, het leek me enorm spannend, en in mijn veel te levendige fantasie stelde ik me al voor hoe alles en iedereen zou muteren. De teleurstelling was groot toen bleek dat ik geen derde arm zou kweken, en erger nog, dat de school gewoon open bleef.5 comments:

Occy said...

ik zocht even op ...

blijft hilarisch, inderdaad

Occy said...
This comment has been removed by the author.
Zimbob said...

Ik herinner mij een andere geweldige toon van je, inderdaad ook over kernrampen en mutaties. Zal hem lieftallig in je oor brullen volgende rencontre, zodat je hem publiceren kan. Eerste pint on you?

Lebbercherrie said...

Eerste 5 on me.

Daddy said...

er staan nog altijd zelfgekweekte groenten in de tuin. Chernobyl 1986 heeft daar niets aan veranderd, nierdialyse daarentegen..., maar nu zijn we weer goe bezig