Sunday, October 19, 2008

Waarom gaat Lebbercherrie zo graag naar FACTS?

Vorige zondag ben ik dus in het gezelschap van mijn oudste zoon naar FACTS 2008 geweest. Vooral voor Romano Molenaar, maar ook een beetje om mensen te kijken. FACTS is namelijk uniek. Nergens in België lopen er zoveel mensen rond verkleed als hun favoriete personage uit strip, film of boek als op de FACTS. Dat heet cosplay. Het is maar dat u het weet. En hoewel ik respect heb voor de tijd en moeite die deze mensen zich getroosten, de beweegreden ontgaat me compleet (en voor die twee euro korting op je ingangsticket moet je het ook niet doen) en in sommige gevallen is het resultaat niet echt je dat. Maar je moet het ooit eens gezien hebben.


Facts is echter wel redelijk duur aan het worden. 2 maal € 9 gewoon om binnen te mogen. Als je maar voor 1 persoon komt is dat nogal aan de dure kant. En hun broodjes zijn ook schandelijk duur en petieterig klein. Bon, het is maar dat u het weet.


Eenmaal binnen bleek de rij wachtenden voor Molenaar nogal mee te vallen; een stuk of vier mensen was al geduldig aan het wachten. Maar Molenaar nam er wel zijn tijd voor, en dat strekt hem tot eer.Romano is zoals jullie wel al weten (ahem) de nieuwe tekenaar van de stripreeks Storm. Een reeks die ik al volg sinds ik een kleine jongen ben, en die getekend werd door de grote Don Lawrence. Na diens overlijden volgde er een lange zoektocht naar een waardige opvolger. U kan begrijpen dat ik dat met een beetje angst aankeek. Zou de opvolger de taak aankunnen? Gaat men Storm niet compleet re-vampen? Allemaal vragen die, gelukkigerwijs compleet onterecht bleken. Molenaar drukt zijn eigen stempel op de strip, maar houdt de geest van Pandarve (de planeet waar alles zich afspeelt) springlevend. (zie ook mijn bespreking)
Dat vertelde ik Molenaar en hij bleek oprecht blij met hetgeen ik hem te vertellen had. Met plezier signeerde hij dan ook mijn strip. Graag had ik ook nog een originele geinkte tekening gekocht van hem, maar kon er mij niet toe brengen daar € 30 voor neer te tellen, het is crisis voor iedereen.
Molenaar bleek nadien ook enthousiast over de FACTS, zoals je hier ook kan lezen op zijn site, en in een antwoord op een bedankberichtje dat ik hem stuurde.

Een bezoek aan FACTS is ook nooit compleet zonder eens bij Lectrr langs te gaan. Onze allersympathiekste Steven verkocht mij zijn Hara Kiwi 4, signeerde het en tekende er een blote vrouw in. The usual. We hadden het even over Wormtroopers, en hij liet me verstaan dat er misschien nog plannen waren voor iets albumsvullends, maar dat Wormtroopers nooit verder gezet zal worden. Het zij zo.

Dus, hoe was FACTS? Bwa, druk. Gaat Lebbercherrie terug? Als de affiche mij aanstaat. Gaat u mee? Laat het me weten.5 comments:

Zimbob said...

Zelf vind ik het altijd zo spijtig dat er steeds enkele aangekondigde gasten afzeggen. Vandaar dat ik nu hetzelfde doe sinds enige jaren ;-)

FACTS is inderdaad leuk en uniek (in België toch), maar ook je reinste geldklopperij, niet? Herinner me enkele jaren terug waar een bende jonge- en andere lui stond aan te schuiven bij de een of ander acteur om daar maar liefst 30 euro neer te tellen voor een handtekening. Ja Amerikaanse acteurs worden al zo weinig betaald. En een pijpbeurt kon er natuurlijk niet af.

Ach, ik had dit jaar, net als het jaar voordien geen tijd om er te geraken... maybe next time.

Wat betreft je cartoon: érg lacheuh!!! Goed getekend en heel grappig!

Zimbob said...

dt,
daar waar nodig...

schaam...

Lebbercherrie said...

Klopt, voor handtekeningen moet je betalen, iets wat ik principieel nooit doe. Als ik ooit beroemd ben, zal ik dat ook nooit doen. Het is wel altijd bizar te zien dat mensen er zoveel geld en tijd voor over hebben voor een handtekening.
De gast die 30 days of night geschreven had, Steven Niles, was daar ook. Vergis ik mij, of vond jij dat niet een goede film?

Oh, en dt nergens nodig. Dus schamen is overbodig.

Zimbob said...

Ik keek ontzettend uit naar die film... maar man: wat een tegenvaller!!!!
Zowat de slechtste vampierfilm ooit! Niet origineel en vooral: heeeeeeeeeeel traaaaaaaaaaaaaaaaaag. Yawn.

Lebbercherrie said...

Er was nochtans iets aan die film waarvan je iets positiefs gezegd had. Maar bon, dat was na mijn zesde Duvel, dus....