Tuesday, October 21, 2008

En het blijft Stormen daarbuiten...

Beste kinderen van de bloggeneratie, ik heb jullie verzuimd te vertellen dat Storm ook door een tweede team verdergezet wordt, namelijk Ritstier en Oosterveer. Er wordt in stripland nogal wat geheimzinnig gedaan over die nieuwe Storm-samenwerking, en stripliefhebbers zijn vaak een bende oude viswijven die elke roddel opblazen en doorschuiven als waarheid. Dus voorzichtigheid is geboden bij het overnemen van nieuws.

Maar er zijn ook betrouwbaarder bronnen, zoals David Steenhuyse die in deze bespreking het volgende liet optekenen:

"De twee auteurs hebben als volgend gezamenlijk project een nieuw verhaal van Storm. In Oosterveer hebben wij het volste vertrouwen, maar is Ritstier wel de juiste keuze? Hoeveel sterker zou Oosterveer scoren als-ie voor de verandering eens gekoppeld wordt aan een andere scenarist? Wij vragen ons dat wel eens af. Er werd ons gelukkig verzekerd dat het verhaal van Ritstier na een zeer kritische lezing van een oerdegelijke, Storm-waardige kwaliteit is. Alle betrokken partijen zien het volledig zitten. Dat komt dus wel goed. "

Bon, we zien wel als het zover is.

9 comments:

Zimbob said...

laat ons hopen dat het nieuwe eops niet de Lanfeusttoer op gaat...

Zimbob said...

epos...

Zimbob said...

oeps.

Lebbercherrie said...

Over Lanfeust gesproken, heb net het nieuw verschenen deel uit: boek 5, de bacterieplaag!

Zimbob said...

Staat op mijn kooplijsie. Any good?

Lebbercherrie said...

Ja, maar nogal druk en glossy. En heb een beetje problemen met Lanfeust zijn allesoverkoepelende gave. Als ze dan toch zo enorm is, waarom moeten ze dan al die avonturen meemaken, kan hij dan niet met een vingerknip alles in een twee drie regelen? Ook was het verrassende einde nogal wat snel afgehapseld. Mankeerde een beetje emotionele diepgang. Mirlipirli, ben ik effe kritisch deze ochtend!

Toch nog steeds blij dat het opnieuw wordt uitgegegevn.

Oh, en de mooiste cover van alle Lanfeusten die ik ooit gezien heb.

Lebbercherrie said...

afgehaspeld moet dat zijn. Oh, en er zijn weer verborgen tekstjes te vinden in de achtergronden, maar ze zijn niet vertaald. Heb er ééntje gevonden, er zijn er misschien meer.

jabo said...

op de site van minck oosterveer staan een aantal previews: http://www.minckoosterveer.com/index2.php

Lebbercherrie said...

Hey jabo, heb pas rijkelijk laat je comment gezien. Bedankt!