Monday, April 28, 2008

Storm op zee


Zoals zo vaak had ik mijn teerbeminde eega beloofd: "Geen strips meer deze maand, de vinger gaat op de knip, geen cent geef ik nog uit, mijn erewoord als scout."

Maar helaas voor haar ben ik nooit bij de scouts geweest.


Toen ik dan ook in de gespecialiseerde pers las over het verschijnen van de strip waarvan ik u de voor-en achterkant niet kon onthouden, ontstond er een diabolisch plan in mijn zwarte hart. Wie kan er weerstaan aan een hardcover, met een linnen rug ingebonden, op 1000 exemplaren gedrukte Storm met origineel artwork, nieuwe cover, ongepubliceerde tekeningen en pagina's, uitleg over de zoektocht naar een nieuwe tekenaar en de voorbereidende én uitgewerkte pagina's van "De navel van de dubbele god"? Ik niet.

Het plan was simpel. Ik bestel het boek, zelfs zonder de prijs te kennen, ik vertel Kathleen niets, en ik wacht een maand met langs te gaan bij de stripboer. Simpel? Not quite.

Echt eerlijk was dat toch niet, dus biechtte ik alles proper op. Ze fronste even de wenkbrauwen, maar vergaf mij deze faux-pas met een wijsheid en een vergevingsgezindheid die enkel mijn vrouw kan hebben.

Dit weekend was ik in de stad, ik passeerde de straat waar de Koeritza ligt, en kon de lokroep niet weerstaan.

De prijs was echter wat aan de hoge kant, (€ 50) maar daar verscheen redding in de vorm van Isabelle, die mij blijkbaar een verlaat verjaardagscadeau schuldig was (weet ik veel, ik onthou dat soort zaken niet) en een deel van de prijs voor haar rekening nam.

En boy, was het het waard.

Nu had ik echter ook de reclameblaadjes meegepakt over te verschijnen strips, om doordacht mijn volgende aankopen te plannen. Wat las mijn lodderig oog daar? De verschijningsdatum van Ythaq 4 "De schaduw van Khengis", u raadt het nooit: april 2008.

"Schaaa-aaat?"

"Ja, zwijntje?"

"Ge raadt nooit wanneer de vierde Ythaq uitkomt..."

"Zucht... Wanneer, stripverslaafd ventje van mij?"

"....april...nu dus..."

"Och, die zijn zo duur niet, dus die mag je ook kopen als je ze ziet liggen."

Jaja, het helpt als het een reeks is die ze zelf graag leest, of course, maar ze is en blijft een lieve schat.

6 comments:

Occy said...

Zieke mensch!! Al da scheun geld aan de boekskes verdoen! Godgeklaagd! Een schande! En ook proficiat!

Lebbercherrie said...

Dank je. Ik kan enkel dromen van een jaarbudget van € 2000. Vergeet ook niet dat ik nog vijf boeken voor jou heb en dat ik de week van de negentiende misschien meer tijd in Gent ga doorbrengen dan me lief is, maar dat verhindert mij niet, om desbetreffende boeken eens binnen te steken, of op een adres naar keuze achter te laten.

Occy said...

geef me nog een seintje dan wanneer je waar je geliefde tijd doorbrengt (ik noem het een budget, eigenlijk is het een door de vrederechter opgelegd maximumbedrag...)

Lebbercherrie said...

Wel, het is zodanig afhankelijk van 'if's' en 'when's' dat ik pas zeker zal zijn de 19de zelf. Long story, maar zal je vandaag nog een mail sturen.

Kathleen said...

Lieve schat,

Ik heb liever dat je strips koopt dan dat je elke avond op café zou gaan zitten maar wat de strip van Ythaq betreft, ik kan gerust wachten hoor zelfs twee maand lang maar jij hebt graag de eerste druk hé. Ik hou van jou.

Lebbercherrie said...

Zotte mus, zien a oek geire!