Tuesday, April 08, 2008

The importance of being a cheap bastard

Iedere lulhannes kan een stripwinkel of antiquariaat binnenwandelen en om een bepaalde strip vragen. Het vraagt echter volharding, kennis en vooral veel passie om plichtsgetrouw elke bak afgeprijsde strips te doorbladeren. Ik spreek hier over de zoektocht naar de parel in een beerput, de Shirley Manson in het rusthuis, de frisse pint in Saoudi-Arabië.

En boy, is er veel stront te doorwaden! Maar er zijn ook parels te vinden. Aangezien strips nog altijd verkocht worden door liefhebbers, en niet door een of andere keten waarbij het enige van belang de verkoopscijfers zijn, kunnen obsessieve verzamelneuroten zoals ik, schatten vinden.

Deze zondag was ik op uitnodiging van Zimbob en Lady Booty te Gent met de koters en het vrouwtje. U weet hoe dat gaat; lekker stukje eten, een paar pintjes, en dan passeren we toch een stripwinkel, zekerst! (En al sla je me dood, ik weet de naam niet meer. Vroeger heette het De Schaar, maar is nu iets verder van de Serpentstraat heropgestart onder een andere naam. Eeuwige roem voor wie hem me weet te zggen!)

En daar vond ik in de afgeprijsde bakken de volgende twee parels: "20.000 millirem onder zee" een Bosschaert die ik al lang aan mijn collectie wou toevoegen. Voor 1 euro dan nog wel! Binnen was hij hoger geprijsd, maar deze was om onbegrijpbare redenen verlaagd in prijs. Inkleuring was niet echt je dat, plot nogal warrig, en al bij al niet de meest fantastische strip, maar het is verdekke een eerste druk van the Boss, en dat is wat telt voor mij. (Mocht je ooit de poster tegenkomen van Annemieke en Rozemieke in hun blootje die hij ontworpen heeft, mag je me altijd uit mijn nest bellen)


En hoewel veel stripwinkels Fritz Van den Heuvel zijn strips in een pakket aanbieden voor niet veel geld, kan ik er me niet toe brengen om dubbels van hem in huis te halen. Verheugd was ik dus toen ik de volgende ook voor 1 euro zag blinken in diezelfde afprijsbakken. Dus, beste kijkbuiskindertjes: het loont om een cheap bastard te zijn.

En oh, ja, voor ik het vergeet: Ik heb in de Sleepstraat een duif een trap verkocht. Which was nice.


6 comments:

dadday said...

en ik heb gisteren in den hof twee turkse tortels gemold, wat me nog niet gelukt was. Ze daagden met uit op het gazon en toen ik de eerste met het "Diana" loodjesgeweer vleugellam schoot en ze lag te spartelen op het gras bleef die stomme partner (m/v weet ik niet) op het hek rond de notelaar zitten. Een tweede schot was meteen raak en die "tomme thuif" was meteen canus mortus. Gitan had niet eens de tijd om te komen zien of alles was al in de vuilbak verdwenen.

Lebbercherrie said...

Proficiat.

Zimbob said...

'Popville' is de naam, dus aan mij de faam. Dé beste stripwinkel van Gent en omstreken!!!! (sorry P'trick van Oljst).

Ikzelve en LB vonden het ook heel fijn vorige zondag. Volgende keer eens een meet en greet met den Occy proberen ineen te flansen? Wie weet...

Blij dat je content ben met je stripjes. Ik vind mijn swastikatatoeage wel minder geslaagd. Beetje te veel gedronken denk ik...

Lebbercherrie said...

Danku, Zimbob, Popville is inderdaad de naam.

Den Occy? Zeer gaarne zou ik hem ontmoeten.

Je tatouage niet geslaagd? Wees content, mijn piercing is ontstoken gerakat!

Occy said...

Toch niet om me mee te sleuren naar een stripwinkel?? Of ist om men piercing te zien?

Anonymous said...

tee shirt mario
tee shirt logo
personnaliser un tee shirt

[url=http://www.i99.fr]tee shirt lil wayne[/url]
[url=http://www.i66.fr]tee shirt blanc[/url]
[url=http://www.h88.fr]impression tee shirt[/url]
[url=http://www.h55.fr]lunettes police[/url]
[url=http://www.j33.fr]www.j33.fr[/url]


tee shirt surf
boutique tee shirt
grossiste tee shirt blanc

http://www.h55.fr
http://www.j33.fr
http://www.i66.fr
http://www.i99.fr
http://www.h88.fr