Monday, July 02, 2007

Crimson: Heaven and earth


(Zet mijn nerd-goggles op)
Ahem...Enkele jaren geleden (ik schat 2001-2002) kon je geen stripbeurs of boekendumpingbeurs bezoeken zonder het eerste deel van Crimson tegen te komen. Mijn stripfascinatie was toen al ongebreideld, maar het ontbrak me aan bronnen en back-groundinformatie. Waar en hoe die eerste Crimson gelanceerd werd is me compleet onduidelijk, maar het moet geen denderend succes geweest zijn, want hij is nog altijd af en toe in de afprijsbakken te vinden. Onterecht. De kaft was bloedmooi, de plot was, hoewel soms wat té Buffy-achtig best genietbaar en grappig (iets wat zo hard ontbreekt in de meeste vampierstrips), maar de ware schoonheid lag in het fantastische tekenwerk en de lichtjes geniale inkleuring.
Jaren lang ben ik dus al op zoek geweest naar de vervolgen hier in België. Geen geluk. Niet te vinden. Geen spoor. Niks, nada, noppes, nul, rien-de-knots. Tot ik onze Patrick leerde kennen. Patrick, ofte Koeritza runt het sympathiekste stripwinkeltje dat ik in jaren gezien heb. Ik ben er vaste klant, men kent me en mijn smaak, men weet wat ik wil, en er wordt ook al eens over wat anders dan strips geluld. Patrick wist me dus te vertellen dat hij kan bestellen in de Ustated Nights of Yamerica. Niet dat ze ginder staan te springen op een bestellinkje uit ons klein vlekje aan de Noordzee, en als de distributeur in Washington (of waar hij ook moge zitten) geen goesting heeft, of ambras heeft met zijn lief, of gelijk wat, kan het al eens mislopen. Ik hoopte dus nergens op toen ik een bestelling plaatste (check de wishlist) die mijn vrouwtje beloofde te betalen voor mijn vaderkesdag.
Zaterdag kreeg ik telefoon. Van Patrick. Met goed nieuws. Over Amerika. En strips. Deel twee is binnen! Yeeha!
Ik moest echter nog "chambrangs" steken en plinten, en whatever allemaal, maar vanavond, om vijf uur, aan het station van Aalst kunt u getuige zijn van de snelste kwartkilometer per fiets ooit door een ambtenaar uitgevoerd.
Ik laat u weten hoe hij was. De strip zowel als de kwartkilometer.

3 comments:

Occy said...

damn, I'm getting excited over your excitement!

niks leuker dan hijgend en zwaarzwetend in een boekenwinkel/stripwinkel aan te komen om die langverwachte bestelling te ontvangen ...

lebbercherrie said...

Ikweetetikweetet! Ik moet al twee dagen constant pipi gaan doen van zenuwen! :-)

lebbercherrie said...

Duuus, de kwartkilometer viel mee, wel efkes moeten stoppen om mijn belastingen binnen te doen, en de strip viel ook héél goed mee. Eerste lezing was lichtjes ontgoochelend, maar wat vewacht ge, na 4 jaar hoopvol zoeken zijn de verwachtingen misschien ietsjes té hoog gespannen geweest. Zit nu volop in tweede lezing, en is al allessinds eerste klas.