Sunday, May 20, 2007

Zwart en witZwart-wit is een van mijn allerliefste manieren van tekenen, dus vond ik het hoog tijd om daar weer eens mee aan de slag te gaan. Maar veel mensen gaan me van gemakzucht beschuldigen, want Photoshop neemt nu eenmaal veel tijd en moeite in beslag, maar om deze criticasters voor te zijn, heb ik twee cartoons gemaakt.
Cartoon 1: Zelfhypnose
Soms zoek je uren aan een stuk naar een geschikte cartoon, soms springt hij je vanzelf te binnen. Op mijn werk kwam ik een boek tegen dat getiteld was "Zelfhypnose" Et voila; dit was wat ik daar onmiddellijk bij zag. Het helpt om een onnozel ventje te zijn om cartoons te tekenen.Translation: Selfhypnosis.

"Fuck! It works! But "How to awake again" is the last chapter!" Fuckfuckfuckfuckfuck!"
Cartoon 2: Chauffeurs


Soms teken ik echter zomaar een kop, en dan pas verzin ik de tekst erbij. Probleempje bij deze kop; ik ken deze man. Ik zie hem zo voor me, een Amerikaanse acteur, mager, lang, grijze haren, kalend, strenge blik. En ik kan maar niet op zijn naam komen. Iemand ideeën?
Translation: John P. Dillinger, architect: "Everyone who drives slower then me, is a bad driver, and everyone who drives faster then me is completely and utterly mad!"
Little problem: I drew the head without giving it much thought, but when it was finished, I saw the resemblance with an American actor, tall, skinny, grey hair, balding, stern gaze, older chap, and I just can't remember his name or any film he played in. Any ideas?

7 comments:

Zimbob said...

Vooral de eerste vind ik héél leuk getekend. Beetje à la Steadman. Ook een goeie vondst. De tweede is meer een illustratie dan een dijenkletser maar toch fijn.

Bedoel je William Dafoe?

lebbercherrie said...

Dank je, me met Steadman vergelijken is écht een serieus compliment. Neen, niet Dafoe. Het erge is dat ik hem voor me zie. Ik denk dat hij ook veel tv gedaan heeft. Speelt denk ik vooral politie-inspecteur.

Kathleen said...

Heel mooi getekend schatje, mss moet je dat boek eens mee naar huis brengen , dan kunnen we de kinderen eens hypnotiseren om eens te genieten van een rustige dag met ons tweetjes;)

lebbercherrie said...

Spijtig, geeneen van de twee kan lezen. Dikke kus. Je zwijntje.

vanishingword said...

Steven Segall?

lebbercherrie said...

Hahahhaha! Didn't see that one coming.

lebbercherrie said...

James Cromwell ! That's the one!