Sunday, May 27, 2007

Painted Black

De verhoopte reacties op een cartoon zijn zelden wat je ervan verwacht. Het is eens in de honderd cartoons dat zowel tekenaar als publiek op dezelfde lijn staan. Dit is er een prachtvoorbeeld van; ik vind de eerste cartoon een redelijk goeie. Kathleen, steeds het bereidwillige testpubliek alvorens publicatie, keurde de eerste cartoon af, terwijl ze de tweede, voor mij slechts een krabbeltje in de zijlijn zeer goed vond. Heb ook steeds meer zin om in zwart-wit te publiceren. Om dit goed te maken, een van mijn allereerste cartoons in kleur opnieuw toegevoegd. Die ik trouwens goed vind, maar Kathleen dan weer niet; cartoons tekenen is als geblinddoekt darts spelen. Je kan de bullseye raken, maar niet elke keer opnieuw. Translation cartoon 1:

And, Chief, what do we've got here?

Five shots in the back, Swarovski. A textbook suicide.

Translation cartoon 2: A goldfish who has been allowed to swim around a few seconds in a Tourwinners urine sample.
Translation cartoon 3: Lost: Lies's hymen.

Lost on the fifth of September 2001 behind University Aula B in Ghent. Honest finder will be rewarded. Telephone number: 0473/821054

14 comments:

Kathleen said...

Inderdaad schatje, de eerste cartoon vind ik wel mooi getekend maar ik vond ze niet echt grappig terwijl ik met de tweede nog steeds krom lig van het lacchen als ik ze bekijk, het zal aan mijn gevoel voor humor liggen zeker. Weet je nog die keer in Normandië toen jij je verstuikte over een steentje, ik denk dat ik dan een uur aan een stuk heb zitten lachen alhoewel dat de vermoeidheid mij toen ook wel parten speelde.

lebbercherrie said...

Een uur? Twee uur zeker? Heb u toen bijna uit de auto gezet.

Zimbob said...

Ik kende ze al, maar ik vind de eerste nog altijd het prototype van een geslaagde toon. Geen dijenkletser, maar doordacht en slim genoeg om grappig te zijn. Ook een fijne uitwerking. Je hebt me ooit de grap verteld, maar toen had je er nog geen beeld bij. Leuk.
Ook je visje is best vet geil ;-)

lebbercherrie said...

Whoohow! Ik heeft een fet gheile tekening gemaakt!

sjokkels said...

Hey Lebber,

ik vind jouw eerste toon de leukste.
Grappig en ontzettend mooi getekend.
De vis vind ik wat minder, maar zo heeft iedereen zijn smaak.
Keep it up!

lebbercherrie said...

Dank je, dank je. Zal mijn best doen. Was niet gemakkelijk om te tekenen, want wou een 'film-noir' atmosfeer oproepen.

lady booty said...

Ik apprecieer de vis het meeste.
Ik moet toegeven dat ook ik valscènes hilarisch vind. Van een trap donderen of tegen een paal lopen scoort ook steeds bij mij.

lebbercherrie said...

Hetzelfde gevoel voor humor als ons Kathleen, zie ik. Zij kan daar ook uuuren mee lachn.

Kathleen said...

Awel zoeteke, die wishlist zijn dat hints ?

lebbercherrie said...

Hehehm, heeu, dat zou kunnen, het is ook een soort van mentaal prikbord voor mij, aangezien ik nogal eens durf vergeten dewelke ik nog moet verzamelen. Ze zijn tot nu toe wel bijna allemaal te bestellen in the USA, en moet daar eens met Patrick over klappen, hij kent iemand die dat kan doen. Maar gij moogt ook met Patrick gaan klappen. Ik reken op een 25 Euro per stuk, aangezien ze in de States voor 15 dollar gaan.

vanishingword said...

Entertaining, just a tad gross on the last one. :)

lebbercherrie said...

Well, both Lies and I regretted it afterwards, is that better?

Zimbob said...

chei seit mein maad.

lebbercherrie said...

Et toi, t'est mon pote!