Wednesday, February 27, 2008

Girlfriend in a coma, I know, I know, it's serious....


Why am I singing Smiths songs, you might ask?
Well, as written and said before, my computer has recently crashed. And crashed bad. Bad as in Evil Knievel bad. Bad as in Destruction Derby bad. Bad as in Leeroy Brown bad. You get the picture.
As I don't have the funds to replace her, I took her to the computer-doctor, or better, computer wizard.
He took a look at my sorry excuse for a computer, frowned and told me: "I need to take a look inside". So I bit my lower lip and in a lavender-scented handkerchief, hid my tears and spoke like a trooper: "Do what you need to do, but please save my baby"
It took all afternoon to get her back up and running and when I got her home, she still wasn't quite well, so I need to take her round once more. So, girlfriend in a coma, yes, but at least she's got a pulse and she's breathing on her own and the doctor told me she might wake up any day now. But she will never play the piano again...

Friday, February 15, 2008

Leuk!

Ga eens naar Google.be, gebruik de zoekterm "Blacksad 4" en "doe een gok".
Jippie, ik heb Wikipedia verslagen!

Met dank aan Piet om me hierop attent te maken.

Thursday, February 14, 2008

Troubles in paradise


Dames en heren, het moest er eens van komen, mijn pc is op sterven na dood. Komt dan onze zondagse afspraak op een nieuwe toon in gevaar?
Ik vrees het ergste.
Maar bon, niet getreurd, ik kan u nu wel al een flyertje meegeven in voorpublicatie, want pas op de Topdagen in Aalst zal ik ze uitdelen. Wat u ook kan doen is het afdrukken, lamineren en als spiegelhanger in de auto hangen, met een magneetje op de koelkast pleuren of als bladwijzer gebruiken. Desnoods deelt u ze uit aan familie, vrienden, collega's en passanten. U doet maar.
Misschien tot zondag. Misschien tot volgende week.

Sunday, February 10, 2008

Immobiliën

Wanneer je een huis gaat kopen, begin je alle advertenties erop na te pluizen, en stel je je soms wel heel rare dingen voor bij beschrijvingen van deze woningen. Ik toch.
Feit is dat immobiliënagentschappen er toch wel een eigen taal op nahouden. Je moet gewoonweg voorbij de façade zien.
Groetjes, en als u me nu wil excuseren, ik moet nog een verjaardagsfeestje gaan voorbereiden.

Thursday, February 07, 2008

Bakken doorsnuffelen...

is soms een zware opdracht, honderden strips aan je ogen laten voorbijglijden, hopend dat er iets tussenzit dat de moete waard is. Niet te traag, want je wil niet teveel tijd verspelen met die honderden Kiekeboes, niet te snel want je zal hem maar net missen, die eerste druk waarnaar je al zo lang op zoek bent.
Bovendien zijn er twee soorten collecties. Elk met hun voor- en nadelen. De eerste is de "mesthoop". Hier heeft iemand alles wat met prentjes was op een grote hoop gegooid. Volwassenen en kinderstrips door elkaar. Jacques Vermeirens "De boer op" staat er naast Comes' "Eva". Hier kan je een gouden slag staan, want wie er ook voor verantwoordelijk is, voor die mesthoop, heeft er geen flauw benul van wat waarde heeft en wat niet. Zie ook De Slegte in Aalst. Je moet er wel al de drollen die ooit op stripgebied zijn gepubliceerd voor doorlopen (denk maar aan de strips van Kim Kay, Windkracht tien, Get Ready, Margriet Hermans, Wendy van Wanten, ...)

De andere collectie is "de overzichtelijke" Hier is iemand aan het werk geweest die op zijn minst de kaft eens heeft opengedaan, en bijvoorbeeld gezien heeft dat "Het lustige poesje" écht niet voor kindjes is. De hardcovers staan wat apart, er is een onderscheid gemaakt op taal, inhoud, waarde etc. Zie ook De Slegte in Antwerpen. Het voordeel: je kan er gericht in zoeken zoals in een catalogus. Het nadeel: de kans dat je iets waardevols op de kop tikt voor een peulschil is quasi nihil.

En toch, en toch...

Gisteren en eergisteren waren Meneer en Mevrouw Lebbercherrie in Antwerpen op romantische tweedaagse zonder de kindjes. De details hiervan zijn uw zaken niet, maar wat ik in de bakken van de Slegte daar gevonden heb , wel. En een pluim voor de "overzichtelijke" collectie is hier wel op zijn plaats.





Eerst en vooral: Pyrenee van Loisel en Sternis. Al vele malen vastgenomen, doorbladerd en telkens weer opzijgeschoven voor een andere strip, hakte ik nu de knoop door. Ik zou anders eeuwig blijven twijfelen over de aankoop van deze, in zover ik kan zien, gestopte reeks. Nu ik hem heb, moet ik er niet meer over tobben. Dus, in softcover en in eerste druk, een wolvenkindverhaal voor € 1.99





Ook steeds goed voor mijn humeur, een Hein De Kort. In dit geval, in de "Pardon Lul" reeks het deel drie: "Van je retteketèt" Hilarische hoes. En opnieuw in softcover en eerste druk voor € 2.50.





Erotische strips koop ik niet vaak, als het soft is, is het me te soft, als het hard is is het me veel te gortig; ik ken de tekenaars en schrijvers vaak niet goed genoeg en ik vind dat de grafische kant vaak zeer te wensen over laat. Maar, een mens kan nooit weten, dus plichtsbewust bladerde ik ook deze strips door. En mét resultaat, want hier heb ik een rasechte Mark Bodé ! Het is te zeggen, een soort van groepsproject waarin de tekenaars elkaar aflossen bij het illustreren van de "Moorse vertellingen" door Lord George Herbert in de Eroticon reeks, en Mark Bodé neemt een episode voor zijn rekening. Met zeer puike resultaten. Grafisch ook het vermelden waard: Colleen Doran en Paul Guinan, die ik verder van haar noch pluimen ken. En opnieuw eerste druk, in softcover en maar voor € 1.99.






En dan nu de vreemde eend in de bijt. Zo vreemd dat ze er op zilverendolfijn.nl nog nooit van gehoord hebben. Een hardcover eerste druk (volgens vele verzamelsites in Frankrijk, waar ik enkel de Franstalige versie terugvond) over dinosaurussen. Soms grappig, soms melig, soms serieus. Allemaal anders, en getekend en geschreven door een hele reeks tekenaars en auteurs, waarvan alleen Crisse bij mij een belletje deed rinkelen, en allen rond hetzelde thema: dinosaurussen. Kostprijs: € 3.60.






Zoals steeds bewaar ik het beste voor het laatste. Een eerste druk (1983) ,in licht beschadigde toestand, van uit het begin van de carriere van een van mijn favoriete tekenaars: "Pest in 't paleis". Inderdaad, door Bosschaert. Voor de prijs van € 2.00




Voor de volledigheid vermeld ik dat ze daar ook een eerste druk Guust Flater in oblong formaat hadden (€ 250) en een eerste druk Suske en Wiske (€180). Die ik niet gekocht heb.

Sunday, February 03, 2008

Arctisch gevogelte


Ik heb ooit een meisje gekend die ervan overtuigd was dat pinguins konden vliegen. Hoe hard ik ook probeerde haar ervan te overtuigen dat dit niet klopte, ze hield vol. Ze studeerde rechten, en heb gehoord dat ze haar diploma ook behaald heeft. Zo ziet u maar, idioten zijn er overal.
Luistertip van de week: Johnny Cash at Folsom Prison.
Uw mantra voor deze week: "You and me baby ain't nothing but mammals, so let's do it like they do on the Discovery Channel".
Babe van de week: moeder Theresa.
Dessertsuggestie van de week: een opgelegde augurk.