Friday, August 01, 2008

Freebie!


Soms moet je ze kopen, soms moet je ervoor stelen, brandschatten en plunderen, draken bevechten en deernes redden, tovenaars verslaan, moordzuchtige konijnen doen ontploffen met heilige handgranaten uit Antiochië, verleiden, verkrachten en smeken. Soms moet je er schatten voor overhebben, zeeën van tijd en oceanen van geduld. En soms, héél soms komen strips gratis uit de lucht gevallen.


Bij het schoonmaken van de magazijnen, handig gebruik makend van een schare werkonwillige jobstudenten, ja ik kijk naar u, snob met het Louis Vuitton petje, stootte mijn collega Marleen op een lot verlaten lockers. Bij het openen van deze lockers vond Marleen niet enkel twee lege joghurtpotjes, een gebruikt condoom en een stuk parket, maar ook deze strip.

Een eerste druk, in het Frans, met een beetje lichte leesschade, wel veel stof (is al verholpen) van Comes!

Nou, nou, nou! Dat maakt mijn dagje goed.

4 comments:

Occy said...

Ah, die zalige jobstudentjes ... elk jaar zou een mens gaan wensen terug 16 te zijn ...

Proficiat met de vondst, al heb je wellicht reeds ontdekt dat het niet zo'n fantastisch werk is.

Lebbercherrie said...

Ach, het heeft wel iets. Het was een van de eerste volwassenen-strips die ik ooit las, en Comes mag al eens een potje breken bij mij. Ok, "De Laatste" was stukken beter, maar wat hij inboet aan expressiviteit en beweging wint hij terug op stijl en lijn. En, let's face it, het is een van de grotere talenten uit België.

Bij ons zijn jobstudenten pas toegelaten vanaf 18 jaar. Wij hebben natuurlijk een patrimonium te beschermen,...ahem...

daddy said...

sommigen nemen dit beschermen nogal "persoonlijk" meen ik te merken

Lebbercherrie said...

Huh?