Friday, July 11, 2008

Interview met mezelven

-Zeg, Lebberken?
-Ja, Cherrieken?
-Zoudt gij de mensen niet eens vertellen over alles wat ge de laatste tijd gekocht hebt?
-Bwa...zoveel werk dat dat is...
-Jamaar Lebberken, Occy doet dat wél en als ge de verzamelaars wil blijven aanspreken...
-Ok, ok, 't is al goed:
Eerst was het "braderie" in het schone Aalst en kocht ik in de afprijsbakken van de Hermelijn dit maffe boekje, soortement kruising strips en teksten. Geen benul of het bittere ernst is of zeer droge zwarte humor, ik presenteer u : de zelfdodingsgids. (€1)
Nadien effe bij de Koeritza binnengelopen en geprofiteerd van een introductiekorting om deze twee ronduit prachtige strips te kopen van Gradimir Smudja, Het Kunstbordeel 1 en 3: (€18)
Kort nadien sleurden omstandigheden en een zeer overtuigende Mevrouw Lebber me mee naar de kust. Iedereen die me kent weet dat ik een hartsgrondige hekel heb aan dat hoopje halve steenweg daar aan de Noordzee, maar wat ontwaarde mijn lodderig oog daar: een rommelmarkt! Met strips! Wat zeg ik? Met duizenden strips!
De eerste verkoper maakte ik twee quasi onvindbare Biebels afhandig voor een niet zo heel democratisch prijsje van € 2.5 het stuk. Al was ik blij dat ik ze gekocht heb, het knaagde dat ik ze niet goedkoper te pakken kreeg.
Maar enkele stands verder stond er een wel zeer aanlokkelijk plakkaat: € 5 voor 6 strips. Hoe lang ik ook sorteerde en hersorteerde, ik geraakte niet onder de 6 strips. Dus ging ik voor de 12 strips.
Enkel en alleen omdat Rosinski hem getekend heeft: de fantastische rondvaart deel 2:
Mij volslagen onbekend, maar van een hoog grafisch niveau (en beiden zeer te pruimen), deze twee rakkers:
Ik dacht dat ik deze nooit zou vinden op een rommelmarkt!:
Er zijn schrijvers/tekenaars waar ik alles van koop, aangezien hun naam als een soortement kwaliteitslabel dient, en bij Frank Miller ben ik nog nooit bedrogen uitgekomen:
Ook Schreurs en de Kort pasen in dat rijtje, en voor u zegt: "Die Klepzeiker heb je al!" bedenk dat dit de HARD-cover versie is:
Een sympathiek eendje vervoegt de collectie en daarmee is Alfred Jodokus Kwak compleet verzameld.
Koop je dan nooit eens iets verkeerd, Lebber? Tuurlijk wel, kijk maar:
Haagse Harry, haast onleesbaar want geheel in het plat Haags geschreven. Aardig getekend, doch zwaar schatplichtig aan de Kort en Schreurs en haallt nergens hun, ahem, niveau.
De familie Freudipoes is best zwierig getekend, maar blijkbaar had de vertaler een dagje vrij en heeft men links en rechts in plaats van de pagina's in te scannen ze gewoonweg gefotokopieerd en veel te donker afgedrukt.
En nadien heb ik ook nog na veel geruzie met de Post eindelijk, "Tango van het zweet" binnen. Voor de prijs van €9. Veel zegt u? Ach, men mag zichzelf al eens verwennen.

12 comments:

Edwin Mijnsbergen said...

Ha, die zelfdodingsgids heb ik ook in de mini-collectie. Prachtig werk. De rest van de collectie bestaat uit Hein de Korts en schreurs' De 4 ballen van de Duivel'. Ook heel aardig.

Ken je trouwens de bundel Recreatie, van van Gogh? Daar zitten ook tekeningen van Schreurs bij. Wrede platen zijn dat...

Heb jij veel albums?

Lebbercherrie said...

"De 4 ballen" heb ik. Inderdaad prachtig. "Recreatie" ken ik niet, maar alles van Schreurs en de Kort interesseert me. Voor een volledig overzicht van mijn 534 albums sterke collectie: http://www.librarything.com/catalog.php?view=lebbercherrie

Als ik me niet vergis heb ik je zelfs toegevoegd als interesting library.

Edwin Mijnsbergen said...

Dat is een mooie collectie! Ik zie eigenlijk voor het eerst een verzameling strips in LT en dan meteen zoveel ook. Occy heeft ook goed zijn best gedaan :-)

Lebbercherrie said...

Ach, teveel eer. In vergelijking met sommige anderen (bijv http://www.librarything.com/profile/Papiervisje) ben ik maar een kleine garnaal. Hou het stil, maar ik probeer Occy van literatuur nar strips te gidsen.

Occy said...

Eerste straat links, recht de verdoemenis in... Nee nee, één stripfanaat in de familie is al wreed genoeg, zie (http://www.librarything.nl/catalog/femkezway)

Leuk, zo'n voorstelling van je nieuwe aanwinsten. En die collectie begint inderdaad best indrukwekkend te worden!

Lebbercherrie said...

Jaja, maar een stripfanaat mét smaak zou ook niet misstaan, is het niet? (grijns grijns)


Dank je, maar heb de indruk dat hoe meer ik verzamel, hoe meer ik tekort kom...

Occy said...

Ach, zolang het niet omgekeerd is ...

Lebbercherrie said...

Dat geldt echter ook, helaas.

Occy said...

Tsja, dan is er niks aan te doen ... verzamelen dan maar ... (7 dagen lang, dan zullen we 'zamelen, niet alleen ...

Lebbercherrie said...

Zullen we dan ook drinken, 7 dagen lang? Dan doe ik mee.

Edwin Mijnsbergen said...

In dat geval wil ik ook geen spelbreker zijn ^^

Lebbercherrie said...

Hoe meer zielen, hoe meer vreugd!