Thursday, November 30, 2006

Zeg nu zelf




Voila, hier zijn ze alletwee. Rara, dewelke is de mijne? En nu genoeg gezaagd erover.

In team? Uit team

Bon, mijn 15 minutes of fame zijn al voorbij voordat ze begonnen zijn. In tegenstelling tot wat ik vrolijkerwijs al gepost heb, zal ik dus NIET gepubliceerd worden in het krantje van de stadsdienten van Aalst. Blijkbaar zijn er mensen in de redactie die vinden dat het beter is dat iemand die niet kan tekenen en die niet grappig is, maar wel voor de stadsdiensten werkt, wel mag tekenen voor hen, maar iemand die wél kan tekenen en wél grappig is, maar niet voor de stad werkt, niet. Mmmh. Ik probeer niet té bitter te zijn, maar het gaat moeilijk. Het is dat soort onprofessioneel gedrag dat ervoor zorgt dat cartoons en strips nooit serieus zullen genomen worden. Of ze komen uit hun ivoren toren en bedenken dat iemand van buitenaf beter geplaatst is om hen een humoristische spiegel voor te houden, of ze geven mij een job aan 't stad. Denken ze nu echt dat Bill Watterson België kent, laat staan de redactie van het Laatste Nieuws? Neen, maar Calvin en Hobbes hebben er wél jarenlang ingestaan. Bon, ik heb het werk van mijn voorganger effe kunnen bekijken, en het is schabouwlijk. Niet dat ik me Leonardo Da Vinci voel, maar er zijn kinderen die beter kunnen tekenen, sorry. Als bewijs post ik vanavond het werk van mijn voorganger en het mijne tesamen. Ik wens hen veel geluk. Dat ze hun plan trekken. Voel me efkes zwaar in de poep genaaid. 't Zal morgen beter zijn, laat me maar efkes grollen en mopperen.

Cartoons and comics

Vandaag geen cartoon, wegens het begin van een ietwat groter project gisterenavond; namelijk een one-shot van één pagina. Wat is een one-shot? Een one-shot is een verhaal, losstaand van een reeks of personage. Bijvoorbeeld: Rosinski tekende (tot voor kort) de goedlopende en af en toe lichtjes fantastische reeks "Thorgal", maar apart daarvan bracht hij ook de strip "De Chninkel" uit, dat niets te maken had met Thorgal, en personage's noch verhaallijn gemeenschappelijk had.

Duuus, een strippeken met een nieuw hoofdpersonage. Niet dat ik al een reeks met een personage heb, maar soit.

Het is een typisch fenomeen dat elke creatieve mens kent: de schuif. In mijn schuif liggen talloze onafgewerkte ideeën, comics, strips, het begin van een raamvertelling van kortverhalen, zelfs het begin van mijn grote science-fiction roman. In die schuif liggen ze eerst voorlopig, tot je er meer tijd voor hebt, of omdat het idee nog niet rijp genoeg is. Dan wordt er prioriteit aan andere projecten gegeven. Nieuwe frisse projecten, terwijl rond de oude ideeën de weeë schimmelgeur van vertrouwdheid begint te hangen. Tot ze zelfs doodbloeden. Sommige worden simpelweg vergeten.

Het gebeurt dan wel eens dat ik op een inspiratieloze avond, de schuif eens opentrek en eens kijk: "Wat kan ik hier nog recycleren?" Dit is echter niet zonder risico. Gêne kan uw deel zijn. "Mijn god, what was I thinking? Was I on drugs? Am I talking out loud? Maybe you could...shove me into the pool?" Maar af en toe vindt u nog een pareltje.

En het is daarom dat ik gisterenavond een grote Steinbach ter hand nam en mijn latteken, en mijn cadrage uittekende. Het is dan steeds opletten dat dat ook niet opnieuw in de schuif belandt. Vandaar dat ik het hier post. Nu ben ik verplicht om eraan door te werken, aangezien jullie me nu steeds de oren van mijn kop gaan zagen: "Is het nog niet af, is het nog niet af?"

Dus als alles goed gaat zal ik binnen afzienbare tijd een semi-autobiografische one-shot van één pagina strooksgewijs publiceren op mijn blog.

Wordt vervolgd.

Hopelijk.

Tuesday, November 28, 2006

Intimidatie


Ja, oke, het gebeurt niet dikwijls. Maar vond het grappig. De wedstrijd blijft trouwens lopen tot iemand het raadt. Ik vat de tips nog eens samen: een hippie in een VW busje, het is geen Europese reeks, en "fabuleus en pluizig".

Gokken maar!

Sunday, November 26, 2006

Natuurfreaks en hippies


Ben zelf meestal nogal ecologisch verantwoord bezig, maar als de Panda uitsterft omdat hij niks anders wil eten dan bamboe, dan moet hij maar iets anders pakken. Evolutie betekent dat sommige soorten dieren nu eenmaal moeten en zullen verdwijnen. So be it. Ik kan niet zo tegen het geitewollensokkendragende type mens. Het VW busje en de hippie achter het stuur zijn verwijzingen naar een van mijn favoriete stripreeksen. Diegene die me als eerste de juiste naam van die reeks weet te geven, wint een prijs! (Een kleine, maar het is en blijft een prijs.)

Friday, November 24, 2006

Links of Rechts

Rechts op de pagina ziet u mijn links. Ik heb er eens grote kuis in gehouden. Joecartoon en Deep Fried gaan eruit. Waarom? Joe Cartoon is tegelijkertijd immens grappig, maar de mens is ook immens lui, en ik heb al in zeker twee jaar bijna niks nieuws aan content gezien op zijn site. Deep Fried, de enige online-cartoon die ik zo goed vond dat ik ze in papieren versie uit de States heb laten overkomen, legt het bijltje erbij neer. No more free content, en de tekenaar (Jason Yungbluth) heeft eigenlijk gelijk, en ons allemaal gratis en voor niks jarenlang verwend met online-publicaties. Tijd dat hij er iets aan begint te verdienen. Nieuw is RetroCrush. Alhoewel het niets te maken heeft met cartoons, vond ik hem gewoonweg onweerstaanbaar. Indien u nog suggesties heeft voor de links, laat ze me weten.

Groetjes, uw sekteleider.

Thursday, November 23, 2006

TV voor kinderen


Wie ooit eens vijf minuten Spring! gezien heeft, weet dat dit er niet ver vanaf zit. Ik kan u nu heel veel vertellen, maar Grey's Anatomy is begonnen, en mijn vrouw wacht op mij. Slukes.






Dus (dit de volgende dag zijnde); ik moet niet hebben van Spring! Acteerprestaties onder nul, een verhaallijn waar een geestesgestoorde debiel nog niet in zou geloven en Jelle Cleymans, ofte "De Bakkes". Ook valt het helemaal niet op dat het allemaal late twintigers zijn die zestienjarigen spelen. Hoewel, ik ken zestienjarigen die volwassener uit de hoek komen. Alle vrouwen lijken geselecteerd te zijn op het ontbreken van vrouwelijke rondingen, en Zohra, de enige die dat wel heeft, mag dan wel een schoon pront vrouwke zijn, it ain't Hillary Swank. De mannen, of wat daarvoor moet doorgaan lijkt dan weer te concurreren in de meest onnozele blikken. Daarbovenop (straks moet ik efkes gaan liggen, ben mij aan het opwinden) brengen ze met de meest enorme serieux schabouwlijk slecht geschreven "songs" op een beat waar zelfs Right Said Fred zou afgebleven zijn. Spring! ...het is om te rotten, om het met hun eigen woorden te zeggen. En ja, ik heb thuis een pre-puber die er gek van is...ZUCHT...

Tuesday, November 21, 2006

I'm funny, how? Like a clown? Do I amuse you?



Exact wat ik altijd al vermoedde; ik ben een psychopatische opvliegende dwerg.

Intiem?

Beste lezerkens,

vanaf december kan u mijn cartoontjes ook zien in het personeelsblad van de stad Aalst "In Team". Voor al diegenen die niet aan 't stad werken zal het dus niks veranderen. Voor al de rest (bij mijn weten nog maar énén, en da's onze Jörgen): geniet ervan!

Monday, November 20, 2006

Flair-vrouwen,

doen testjes over vanalles. Behalve over wanneer ze nu eens hun klep kunnen houden over de nieuwste mode, gevoelens, of leuke recept-ideeën. En elke keer staat er op de cover iets over seks, waarvan ik denk: "Mmmmh, als mijn vrouw straks de Flair efkes weglegt, rap es lezen." En het is altijd een dikke tegenvaller. Ik en damesbladen, het zal nooit wat worden.

Thursday, November 16, 2006

profiel-posting

Eindelijk! Een vettige cartoon!


Een van de oude beproefde methodes om niet te snel klaar te komen is uiteraard wiskundige berekeningen doen. Andere zijn: telefoonnummers herinneren, recepten bedenken, Russische tractormerken opnoemen,...kortom aan vanalles denken dat maar niet opwindend kan zijn. Let wel op dat je niet tever gaat in deze redenatie. Je wil niet aan Margaret Thatcher op een naaktstrand op een koude dag denken. Stel je voor dat je het toch niet kan inhouden...The horror, the horror.

Tuesday, November 14, 2006

Lost in translation part two.

Simpel, eenvoudig, misschien teveel arcering. Kreeg net het goede nieuws dat Lebbercherrie vanaf nu de cartoons mag maken voor het intern krantje van de stadsdiensten in Aalst. Joepie!

Sunday, November 12, 2006

Toekomstdromen


Van kindsbeen af wil ik later sekteleider worden. Honderden volgelingen die al hun geld afgeven om in ruil naar zinloos gewauwel van mij te luisteren. Ik zie het al voor mij: 's ochtends, nadat ik vantussen mijn satijnen laken glijd, vertoon ik mij aan mijn volgelingen vanop mijn balkon en roep verheugd: "TOMAAAAAAAAAATENSOEP!" Moet je ze zien rennen om er een interpretatie aan te geven. Lachen! Ha! Chelsea hier heeft echte andere dromen. Bon, ze doet maar. Wil wel nog effe benadrukken: gasten, drugs zijn niet cool, he! Blijft eraf! Of geef tenminste den helft aan mij! Woehahaha!

Friday, November 10, 2006

Auto-cannibalisme


Het is geen geheim, cannibalisme fascineert mij. Maar zover als Billy zou ik toch niet gaan. Heb ooit eens een koeieoog moten ontleden en terwijl anderen netjes een lens en een retina van elkaar gescheiden hadden, had ik een hoopje grijze blubber. Het zag er echt niet lekker uit, en ik ben niet rap vies van een stukje vlees. Eigenlijk zijn ogen een beetje vies. Behalve op een tandenstoker in een ijskoude Vodka.

Thursday, November 09, 2006

Blik onthult het geheime leven van de sterren!


Vandaag de dag weten we beter wat Sandrine, Peter, Kelly en Nathalia uitspoken dan onze bloedeigen ministers met ons geld, onze vrienden met onze vrouwen en onze buren met een stronk prei en een pot vaseline. Om maar niet te zeggen dat de gazetten en de boekskes (surtout de boekskes) vol shit staan die ik niet wil of hoef te weten. Dre Steenmans (aka Felice aka The Assmaster) vertelt breeduit over masturberen op pensionaat en jossen strelen met andere pre-puberjongens onder de douche. Fijn voor hem. I do not need to know! Maar dit nieuwsbericht was gewoonweg té grappig om niet tegebruiken.

Monday, November 06, 2006

Een schokkende ontdekking

Misschien niet mijn allerbeste, maar vond het leuk om het geschokte oude vrouwtje te tekenen. Wie "Mieke Maaike's obscene jeugd" nog niet gelezen heeft, en nog minderjarig is, houden zo! Diegenen die weten waar ik over spreek, ook houden zo! Hihihi!

Friday, November 03, 2006

Dr Martens


Al enige jaren waren mijn oude Dr Martens aan vervanging toe. Helaas bleek het paar waar ik mijn gedachten op had gezet in België moeilijk te vinden. Het moesten per se de Dr Martens 1460z boots zijn in Cherry Red Smooth afwerking. Ik ben meestal niet zo'n pietje precies, maar voor goeie boots, die al bij al toch zo'n zes, zeven jaar meegaan wil ik al eens neurotisch zijn. Ik moest ze dus uiteindelijk in 'the UK' bestellen. Wat gebeurde. Toen ze dan uiteindelijk stonden te glimmen bij mij thuis was ik dan ook zo blij als een worstje! En ze zijn fantastich.

Thursday, November 02, 2006

Lost in translation.


Hier en daar zullen er waarschijnlijk mensen van hunnen stoel vallen, maar ooit was ik in opleiding om leerkracht te worden. Jaja, regent Engels - Nederlands - N.C.Zedenleer. Dus ik ken een beetje Engels, spreek alle dagen Frans en Nederlands op mijn werk en ken drie woorden Duits, twee woorden Spaans en een lettergreep Italiaans. Ik vind het dan ook grappig om deze woorden slecht te vertalen. Maar dat ben ik. Om het een beetje deftig te houden heb ik de uitdrukking "Fuck that shit" niet getekend zoals ik ze begrijp, maar deze. Dank u.

Woordspelingen deel 2

Na overstelpt te zijn met suggesties voor volgende cartoons *ahem* besluit ik even deze uit de oude doos te halen; misschien zijn jullie dan al wat geïnspireerder. Ga vanavond voor den eerste keer in mijn leven Japans gaan eten, een traktatie van mijn vrouwtje. Ik kijk al uit naar de kogelvis. Mmmh, kogelvis.